از عادت های عصبی که ازکودکی به نوجوانی و بزرگسالی ادامه می یابد پاک کردن زیر ناخن با دندان یا ناخن های دیگر که بصورت عادت ناپسندی است
برای ترک این عادت دو کارمی توان کرد!
1- کسب آرامش تدریجی و تمرکز روی انگشتان ودهان است
شل کردن دست ها: از کودک بخواهید دست هایش را مشت کند وتا 15 شماره محکم نگه دارد سپس بطور ناگهانی انقباض را قطع کند . او باید در ماهیچه هایش گرمی وسوزش حس کند تمرین را آنقدر تکرار کنید تا دست ها شل,گرم وسنگین شود.
2- شل کردن دهان و آرواره به کودک بگوییم لب ها ودندانهایت را به آرامی روی هم فشار بده ودر حالی که دهانت بسته است لبخند بزن – نفسی بلند وعمیق از بینی بکش در حالی که نفست را بیرون می دهی ناگهان دهانت را شل کن وبگذار در حدود 2 سانتیمتر باز بماند تمرین را انقدر تکرار کند تا صورتش احساس آرامش پیدا کند. از کودک بخواهید برای یک هفته یا بیشتر روزی چندین بار هر دو تمرین را انجام دهد سپس تمرین های کسب آرامش می توانند برای غلبه بر این احساس سفتی ونا آرامی بکار گرفته شود آگاهی را به کودک بیاموزید از مقایسه کردن دست کودک با دست یکی از بچه های که چنین عادتی ندارند ویا دنبال عکس دست های جذاب مجلات برود و قیچی کند ودر دفتر بچسباند یا به آینه متصل کند.
در حضور کودک وقتی کسانی را با دست های زیبا می بیند تعریف و تحسین کنید و روی نکات مثبت دست های کودکتان تاکید کنید از کودک بخواهید در مقابل آیینه بنشیند و خود را در حال ناخن جویدن نگاه کند آیا همه ی ناخن هایش است یا چندتا,پوست را می خورد یا ته ناخن را می جود چه زمانی بیشتر این کار را انجام می دهد همچنین قرار دادن شیء برای آن وقتی که می خواهد ناخن را بجود با آن بازی کند در مواقع تماشا کردن تلویزیون برای او شرط بگذارید می توانید به او بگویید دسته صندلی را برای 2الی3دقیقه محکم بگیرد وبه او وعده های مثبت بدهید.
منبع:کتاب چگونه با کودکم رفتار کنم
تالیف: دکتر محمد ولی سهامی
تهیه کننده:فاطمه کشانی آموزگار پایه دوم